zaterdag 1 november 2014

De battle of Toscany

Hoe het begon: februari 2012

Andreas was gisteren nog even online

het was al bijna 11 uur 's avonds. Hij klonk moe, maar hij was wel tevreden. Uiteindelijk hebben we het hele verhaal gehoord, en dat is toch niet niks.
In zijn eerste kamp tegen een Italiaan in semi won hij. (semi betekent daat er gevochten wordt tot er iemand een punt maakt; de kamp wordt dan onderbroken en er wordt opnieuw gestart tot het volgende punt. Er staan 3 scheidsrechters op de mat die elk kijken of er een punt gemaakt wordt of niet, en de hoofdscheidsrechter beslist of het punt toegekend wordt. Voor kicks worden meer punten toegekend)
Spijtig genoeg (zegt hij zelf) waren er niet meer tegenstanders in zijn groep, en plaatste hij zich direct voor de finale.In light-contact was het andere koek.

Bij light-contact wordt de match niet onderbroken na een punt, maar kan er dus constant verder gescoord worden. De match wordt alleen stilgelegd bij overtredingen of time-outs,... Op 3 hoeken zitten scheidsrechters (zoals bij judo) die de punten tellen voor elke kamper. Na de match ( van 2x 2 minuten) worden die punten geteld, en geven de hoekrechters aan wie er gewonnen heeft bij hun telling. De hoofdscheidsrechter op de mat geeft dan de doorslag.

Andreas had al gewonnen in een eerste match, en moest in een tweede match tegen een Rus, die 2 koppen groter was dan hem, dus hij wist dat hij weinig kans had. Zijn tegenstander kwam veel te hard aanvallen (in light gaat het om punten scoren, niet om de ander proberen knock-out te krijgen) en kreeg een verwittiging van de scheidsrechter. Daarna viel hij weer hard aan, en toe was Andreas 'een minuutje weg' zoals hij het zelf zegde, en kreeg de Rus een tweede verwittiging voor te hard gaan. Andreas en Steven, de coach, besloten om toch door te gaan, en de tegenstander kwam onmiddellijk weer te hard, en werd gediskwalificeerd. Match gedaan, Andreas door naar de finale.
Klein maar dapper. Maar met gemengde gevoelens wat mij betreft, als hij dan 's avonds over Skype zegt dat hij toch wel hoofdpijn heeft...
Enfin, hij ging dan slapen, hij was wel OK, vandaag zaterdag moest zijn coach gaan in contact karate.
En zondag :twee finales!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten